Geriatriefysiotherapie

De specialist heeft kennis van ouderdomsziekten en -aandoeningen en van de daarbij behorende fysiotherapeutische behandeling. Daarbij wordt gericht op het verbeteren van uw lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor kunt u zo veel mogelijk zelfstandig blijven functioneren. De therapie bestaat vaak uit oefenen en trainen van de (dagelijkse) handelingen die problemen geven. De geriatriefysiotherapeut weet precies in te haken op uw niveau met als doel u weer volledig op de been te krijgen. Dit kan bij allerhande klachten. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten, die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, ziekte van Parkinson of een gebroken heup of ouderdomsverschijnselen problemen ondervinden.

De geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in klachten die voortkomen uit ouderdomsziekten en -aandoeningen. De behandeling richt zich op het verbeteren van je lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Dankzij de oefeningen en training kun je (dagelijkse) handelingen makkelijker uitvoeren.

Geriatriefysiotherapie wordt ingezet bij:
  • Mobiliteitsproblemen
  • Valpreventie
  • Revalidatie na ziekenhuisopname
  • Neurologische aandoeningen

Specialisten

Contact

Heb je (pijn) klachten? Blijf er niet te lang mee rondlopen! Fysio Zuyd helpt. Maak een afspraak bij een locatie bij jou in de buurt. Onze specialisten staan voor je klaar.

Tongersestraat

Mosae Forum

Caberg

De Fronten

Sint-Pieter

Céramique

 

Herculeshof

Mariaberg

Valkenburg

UM Sport

Fysio Zuyd Eijsden

Fysio Zuyd Blerick

Fysio Zuyd Kerkrade

Ergo Zuyd Maastricht

Osteo Zuyd Maastricht

Fysio Zuyd Venlo