Ergotherapie

Ergotherapie richt zich op het helpen van mensen om beter te functioneren in hun dagelijkse leven. Onze ergotherapeuten werken met individuen van alle leeftijden die beperkingen ondervinden bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten als gevolg van lichamelijke, cognitieve, psychische of sociale problemen. 

We helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden, het aanpassen van de omgeving en het gebruik van hulpmiddelen om zelfstandigheid en kwaliteit van leven te verbeteren. 

Geriatrie ergotherapie

Heb je last van ouderdomsziekten – of aandoeningen? En wil je (dagelijkse) handelingen blijven uitvoeren? Een geriatrie ergotherapeut kan je ondersteunen bij het verbeteren van je lichamelijk functioneren. Bovendien voorkom je hiermee verder achteruitgang. De focus ligt bij geriatrie ergotherapie op het zo lang mogelijk zelfstandig functioneren.

Geriatrie ergotherapie wordt ingezet bij:

          Patiënten die als gevolg van een beroerte, dementie, Parkinson, een gebroken heup of andere ouderdomsverschijnselen                   problemen ondervinden.

Kinderergotherapie

Heeft jouw kind moeite met alledaagse dingen zoals schrijven, aankleden, spelen, eten, concentreren en sporten? De kinderergotherapeut kijkt hoe jouw kind omgaat met deze activiteiten en stuurt bij waar dat nodig is. Dit wordt gedaan in nauw overleg met de ouder(s) en leerkrachten.

Onze kinderergotherapeuten adviseren ook bij het aanvragen van voorzieningen of hulpmiddelen.

Ergotherapie wordt ingezet bij:
  • Patiënten die als gevolg van een beroerte, dementie, Parkinson, een gebroken heup of andere ouderdomsverschijnselen problemen ondervinden.

Specialisten

Contact

Heb je (pijn) klachten? Blijf er niet te lang mee rondlopen! Fysio Zuyd helpt. Maak een afspraak bij een locatie bij jou in de buurt. Onze specialisten staan voor je klaar.

Tongersestraat

Mosae Forum

Caberg

De Fronten

Sint-Pieter

Céramique

 

Herculeshof

Mariaberg

Valkenburg

UM Sport

Fysio Zuyd Eijsden

Fysio Zuyd Blerick

Fysio Zuyd Kerkrade

Ergo Zuyd Maastricht

Osteo Zuyd Maastricht

Fysio Zuyd Venlo